"Den følelsen"

Den følelsen

Den følelsen… når du kommer hjem fra øvelse klokka halv elleve og er så høy at du ikke klarer å sovne før halv to.

Den følelsen… når du etter et halvt års iherdig jakt etter de ultimate sangene og de optimale arrangementene endelig har konsert og står foran 60 lysende koransikter som oser av selvtillit og musisk overskudd.

Den følelsen… når du på kortur opplever et fellesskap som synger seg sammen i kirker og på torg, som snakker seg sammen på buss og rundt bord, som lever seg sammen med varme, omtanke, vennskap og samhold.

Den følelsen… når du på første øvelse blir møtt med brede smil, store forventninger, varme hilsner og smittende sangglede.

Den følelsen… når du deler bord med fengselsfanger og korister og snakker om gleder og sorger i livet med den største naturlige selvfølge.

Den følelsen… når du spiser verdens beste pausekaker – hver eneste uke!

Den følelsen… når du møter berørte publikummere en uke etter konsert, og de ikke slipper deg før de har brukt opp halve adjektivboken i sine varmende beskrivelser av konsertopplevelsen.

Den følelsen… når du i løpet av bare et høstsemester kan synge Beatles på bygdedag, bruremarsj på lysvandring, salmer på gudstjenester, velsignelse på fengselet, Bach på Allehelgensdag og Rutter på julekonsert.

Den følelsen… når du sitter på sommervakre Nakholmen og ler deg skakk med gode korvenner en sen junikveld.

Prinsdal sangeri… den følelsen!

Skrevet av Hans Olav Baden (dirigent) i forbindelse med 25 årsjubileet i 2017